NAGYOK / Kossuth Rádió minden hétköznap este 21.30-22.00 - Örökségünk kötelez - Csűrös Csilla oldala

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

NAGYOK / Kossuth Rádió minden hétköznap este 21.30-22.00

A Kossuth Rádió új műsorstruktúrájában megszűnt a Történet hangszerelve sorozat. Helyette Nagyok címmel indul új, minden hétköznap este 21.30 és 22.00 között jelentkező potrésorozat  (ismétlés aznap éjjel az 1.00 órai hírek után), közülük a 2 legjobb elhangzik újra szombaton és vasárnap 19.00-kor. Ennek lettem a felelős szerkesztője. Az általam készített beszélgetések csütörtökönként hangzanak el.

A hanganyagokat újra meghallgathatják a
mediaklikk.hu/kossuth felületen! (3 hétig!)


2018.

11.15. 21:30-22:00. Kossuth Rádió. A  népköltészet, Nagy László, Kassák Lajos egyaránt hatott öntörvényű  lírájára, amelyet a barát és pályatárs, Jókai Anna így jellemzett: “Mezey Katalin ...olyan költészetet teremtett, ami hiánycikk ebben a világban. Ma az a forradalmár, aki szét akarja robbantani a meglévő világot, és nem az, aki az örök értékrendet meri képviselni.Ő ez utóbbit képviseli. Istenes költő, aki emberes költészetet hozott létre." Vendégem a kortárs irodalomban prózájával és közéleti tevékenységével is hangsúlyosan jelen lévő  Kossuth és József Attila díjas író, költő, műfordító, Mezey Katalin. Várja önöket a beszélgetőtárs, Csűrös Csilla.11.08. 21:30-22:00. Kossuth Rádió.  Szerény, csöndes szavú ember, mosolyos derűvel,  aki  művészetével is, tudásával is mindig adni akar. Nagy-nagy alázattal, rendíthetetlen hittel hirdeti, szolgálja és építi a kodályi nemzet-és műveltségeszményt,  varázsolja el a közönséget társaival itthon és  a világ színpadain. Vendégem a Muzsikás együttes prímása, a Kossuth, Liszt és Magyar Örökség díjas Sipos Mihály  népzenész. Várja Önöket a beszélgetőtárs, Csűrös Csilla.11.01. 21:30-22:00. Kossuth Rádió. Nyelvében és szívében hordozza csángó szülőföldjét. Éneklésével, kerámiaszobraival is népe üzenetét közvetíti. No, és sosincs egyedül… Vendégem Petrás Mária Magyar örökség és Prima Primissima díjas népdalénekes, kerámiaszobrász, az MMA tagja. Várja Önöket a beszélgetőtárs, Csűrös Csilla.
 


10.18. 21:30-22:00. Kossuth Rádió. A férfiember szemérmes zárkózottsága s a mulatós jókedv ugyanúgy jellemzi, mint  népzenénket az emberi érzések táplálta szakralitás. 35 éve gyűjti, tanulja és adja elő a Kárpát-medence hagyományos duda-és furulyajátékát, tanulmányok, monográfiák, furulyaiskolák szerzője, részt vett a Fonó Budai Zeneház Utolsó Óra programjában. A zenei ősnyelvek kutatója vendégem,  Juhász Zoltán Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett, Magyar Örökség díjas  népzenész, kutatómérnök. Várja Önöket a beszélgetőtárs, Csűrös Csilla.
 


10.11. 21:30-22:00. Kossuth Rádió. Virtuóz hegedűművészként a karmesterségben érzi kiteljesedni önmagát. 11 évesen lett a Zeneakadémia hallgatója. Repertoárja sokszínű és változatos, nevéhez fűződik Ligeti György, Kurtág György műveinek ősbemutatója, és  feleségével, Kokas Katalinnal közösen a Fesztiválakadémia életre hívása. Vendégem a világjáró szólista, nagyszerű kamarazenész és muzsikus édesapa, a Kossuth és Liszt díjas Kelemen Barnabás.Várja Önöket a beszélgetőtárs, Csűrös Csilla.
 


10.04. 21:30-22:00. Kossuth Rádió. Életét úgy éli, hogy mindennap tükörbe tudjon nézni, Vallja, hogy az orvoslás művészet, s hogy az élet feltétlen tisztelete kell hozzá. Hiszi, hogy az univerzum nem csak materiális természetű, belső harmóniájának alapja ez. Vendégem a reneszánsz műveltségű  Dr. Sótonyi Péter rector emeritus professzor, Corvin lánccal kitüntetett, Széchenyi-díjas patológus, az igazságügyi orvostan neves kutatója, az MTA rendes tagja. Várja Önöket a beszélgetőtárs, Csűrös Csilla.


09.27. 21:30-22:00. Kossuth Rádió.  Az igazán nagy színész ismérve, hogy akkor is hangsúlyosan és érzékelhetően jelen van a színpadon, ha meg sem szólal. Nos, ő az életben is ilyen. Szerény, derűs, közvetlen lénye figyelmet követel észrevétlenül is. Nyáron ünnepelte 70. születésnapját vendégem, Blaskó Péter Kossuth díjas színművész, a Nemzet Művésze. Várja Önöket a beszélgetőtárs, Csűrös Csilla.


09.20. 21:30-22:00. Kossuth Rádió. Vegyész múltjából adódóan elemző figyelemmel kíséri, erkölcsi alapon értékeli gazdaság és társadalom, szűkebb és tágabb pátriája történéseit. Rivaldafényt kerülőn igyekszik szolgálni  test és lélek jólétét, harmóniáját. Vendégem ifj. Dr Béres József üzletember, kulturális életünk egyik mecénása. Várja Önöket a beszélgetőtárs, Csűrös Csilla.

 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz