Új idők 2010. 02. 22. - Örökségünk kötelez - Csűrös Csilla oldala

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Új idők 2010. 02. 22.


Latolgató

    A jobbik énem azt mondja, lassan véget érhet a nyolcadik éve tartó hét szűk esztendő - sokunk közérzetét illetően mindenképpen. De mi van - kísért a baljós gondolat -, ha mégis balul sülnek el a dolgok?  Ha határozott "jobbra át!" helyett ismét csak kínos tekergőzés következik?

Vagy, mert túl sokan hisznek az új jelölt Hajtás, pajtás!  fedőnéven futó, új programjának, vagy, mert túl kevesen gondolják magukról, hogy tőlük függhet bármi is ebben az országban, vagy, mert túl sokan gondolják, hogy a kisebbik a jobbik... Így aztán a nagyobbik sem lesz sokkal jobb helyzetben ahhoz, hogy gyors, érdemi és mélyreható - vagyis érezhető - változásokat hajtson végre.

Fel nem foghatom, hogyan hihet bárki is, immáron harmadszor az ingyen ebéd-ingyen tankönyv-ingyen jogsi-ingyen nyelvvizsga csábígéretének, az ötödik évre tervezetten érezhető vállalkozói- és adókönnyítéseknek?  

S ahogy elnézem demográfiai helyzetünket, az egészségügy állapotát, kiváltképp a benne sínylődő idős emberekét, hát, vélhetően a temetési segély ígéretének valóra váltása is komoly érvágást jelentene a költségvetés számára...

Hogy az óvodában cseperedők nemi identitásával kapcsolatos kormányzati előírásról már szó se essék! (Gyakorlatba ültetésével megvalósulni látszik a viccként terjedő SZDSZ-filozófia lényege, miszerint "babakocsit tologató anyukától kérdik: No, és fiú vagy kislány a csöppség? Mire a válasz: Majd eldönti, ha nagykorú lesz!")

Szomorúan hallgatom a nemzetért aggódó, az elmúlt esztendőket velem együtt kín-keservvel elviselő társak dühödt kirohanásait a nyolc éve tétlen ellenzékről, az ilyen-olyan testvérpártok ártó, nemzetrontó hatásáról, a hatalomra, mi több egyeduralomra törő Orbán Viktorról - és hiába kérdezem: tényleg, ez most a legmegfelelőbb pillanat, a fő csapásirány a jobboldali eszmerendszer hívei számára??

Tényleg az ellenzék tette tönkre az országot? - ahogyan "kedvenc" baloldali politikusaink rendre állítják?! Tényleg itt és most van ideje jobboldali nézetkülönbségek indulatos számbavételének, az ostorozásnak? Nem lehetséges - kérdezem halkan -, hogy ez a széttartásra buzdító hang éppenséggel nem a jobb-, hanem a baloldal érdekeit szolgálja?

Azt már kérdezni sem merem: tényleg egyeduralom az, melynek támogatói között éppúgy helye van a földjét művelő-féltő gazdának, mint a városi polgárnak, a templomot csak műemlékként csodáló, ám konzervatív értékrendet vallónak éppúgy, mint a kereszténydemokrata hívőnek?!

Balsorstól oly régen tépve, jobbsorsra oly régen vágyva - ismét megtörténhet, hogy balfék módon döntünk gyermekeink, unokáink jövőjéről?

Ezt egyszerűen nem hiszem el...vagy ahogyan székely barátom mondaná:

"Nem jön, hogy higgyem!"

Csűrös Csilla


 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz