Új idők 2008. 08. 01. - Örökségünk kötelez - Csűrös Csilla oldala

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Új idők 2008. 08. 01.


ÉLETKÉP

"Szeretettel köszöntöm ...ööö... a kedves közönséget, abból az alkalomból, hogy ...ööö... a kerületi versenyek győzteseinek adhatjuk át ...ööö... a jól megérdemelt nyereményeket. Itt és most tehát ...ööö... csak az első helyezettek ...ööö... vannak jelen. A gálaműsor vezetője ...ööö... ifjú Kazinczy-díjazott!"

A kislány folyékony és hibátlan magyarsággal látta el feladatát. A belvárosi iskolák tanulmányi versenyeinek győztesei számára szervezett ünnepség díszvendége, a Fővárosi Közgyűlés oktatási bizottságának egyik vezetője viszont mindvégig az iméntiekhez hasonló "fentebb stíl"-ben emelte a délután színvonalát. Az ifjú, és megnyilvánulásai szerint fölöttébb öntudatos és szakértő szabad demokrata hölgy pedig még akkor végezhette iskoláit, amikor még nemhogy szóbelizni is kellett a továbbtanuláshoz szükséges felvételiken, hanem ráadásul memoritert is adhattak fel a magyar tanárok a lexikális tudással agyongyötört tanulóknak.

A hölgy példája azt bizonyítja: mégiscsak igaza van az oktatásban ultraliberális elveket valló, s azokat tűzzel-vassal a magyarországi gyakorlatban meghonosító  Magyar Bálintnak! Ha az általa kárhoztatott és üldözött módszerrel csak ennyi előadói készségre  futotta  az Új Generáció prominensétől, akkor talán jobb is, ha nem is zavarjuk  meg a nebulók fejét holmi alapszintű retorikai kurzusokkal. Politikai stallumot úgy is szerezhet az ember. ...ööö... Szabad demokratáéknál legalábbis... de mi lesz velünk, 99%-nyi többivel?

Az iménti szituációban is mennyivel jobban jártak volna a jelenlévők, ha írásban megkapják a köszöntő szövegét, a politikusnő állva megvárja, míg ki-ki elolvassa azt, majd az udvarias tapsot meghajlással köszönve elfoglalja helyét. Pártja 1%-os támogatottságán csak javíthatott volna ezzel a gesztussal...

Csűrös Csilla


 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz