Új idők 2005. 05. 18. - Örökségünk kötelez - Csűrös Csilla oldala

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Új idők 2005. 05. 18.


Álom

Seholsincs országban rend van és tisztaság. Nem hevernek üvegcserepek a játszótéren, nem szabdalják gödrök és repedések az utakat. Nem szemetesek az utcák, nincsenek hályogos szemű kirakatok és agyonfirkált házfalak, és gyom helyett virág nő az árokparton.  

Seholsincs országban nem hajigálják el a csikket, nem kell kézzel válogatni a kiflit, és nem piszkos a keze a pultos eladónak sem. Mosolyog, és visszaköszön. Sőt, akár előre is. Akár a szomszéd, a kolléga vagy az utastárs a tiszta, pontosan érkező járműveken.

Seholsincs országban nem az erősebb jogán, mutogatva és dudálva közlekednek az autósok, és eszükben sincs ügyintézés okán az út közepén megállni. A babakocsi rámpán gurítható, emelésekor bárki szívesen segít az édesanyának. Aki nem cigarettával a kezében levegőztet, és nem rángatja ingerült türelmetlenséggel kicsinyét.

Seholsincs országban nem alulról csiklandoznak vagy durván röhögtetnek a tévéműsorok, nem kukkolnak és nem is gondolkodnak nézőik helyett.

Seholsincs országban nem reklámszlogenek diktálják az értékeket, nem káromkodnak a honatyák, és nem lopják el még az arborétumok dísznövényeit is napi haszonlesők.

Seholsincs országban senki sem más, mint a többi, illetve egyediségében mindenki különböző, értéke mértékét embersége szabja csupán.

Seholsincs országban van vállalt felelősség és vannak felelősök is, ha betörnek a rosszul lelakatolt, félig eresztett redőnyű boltba, vagy ha működésképtelen a miniszter szervezte rendszer.

Seholsincs ország vezetői nem tesznek úgy, mintha mindenhez értenének, nem  ígérnek és nem ítélkeznek - Seholsincs ország vezetői a dolgukat teszik csupán. És ettől, tudják!, "Seholsincs országban rend van és tisztaság. Nem hevernek üvegcserepek a játszótéren " - és így tovább...

Hol volt, hol nem volt, Seholsincs, Valaha lesz-Lesz valaha? Országban élni volna jó. Az összeszedettség állapotában a szétesettség helyett.

Avagy hihetünk-e még József Attilának???:

"Jöjj el Szabadság, te szülj nekem rendet,
Jó szóval oktasd, játszani is engedd,
Szép, komoly fiadat."


Eljön  majd ez az idő is, tudom.

Csűrös Csilla


 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz